FŐOLDAL
ÚJSÁG ARCHÍVUM
KÖNYVESBOLT
RENDEZVÉNYEK
RENDEZVÉNYEK A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN
KIRÁNDULÁSOK
REJTEKHELY
KÉPEK
KAPCSOLATOK
LETÖLTÉSEK
FÓRUM
MEGRENDELÉS
VENDÉGKÖNYV


DOBOGÓ - MAGYAR KARÁCSONY

időpont: 2017-12-16 10:00

helyszín:
MAGYAROK HÁZA (Semmelweis u. 1. 1051
Anonymus
Egyéb
Gönczi Tamás
Kézai Simon
Legendák
Molnár V. József
Nyers Csaba
Paksi Zoltán
Pap Gábor
Práczki István
Révay Péter
Sárosi Zoltán
Szántai Lajos
Végvári József

REALSYS

Enveco Free Stat

InterStat.hu
felhasználónév:    jelszó:           
VI.. évfolyam / 2. szám

Beteg Föld

"Az Úr nem mond ki semmit, nem rejt el semmit, hanem jelez."


NÉMETH ZSOLT írása:

Bizonyára sokan tudják, hogy 250 millió évvel ezelőtt, a perm és a triász nevű földtörténeti korszakok határán hatalmas kihalási hullám söpört végig a Földön, melynek a fajok 90%-a(!) áldozatául esett. Ekkor tűntek el bolygónkról egyebek között a dinoszauruszok is. Számos elmélet látott napvilágot, hogy mi okozhatta ezt a hatalmas mérvű kihalást. Sokan úgy vélik, hogy egy nagyobb meteor Földnek ütközése váltotta ki. A becsapódáskor olyan mennyiségű por került a légkörbe, hogy beállt a nukleáris tél, a napsugarak nem jutottak át a sűrű porrétegen, hideg és homály uralkodott, a növények nagy része nem tudott megteremni, a környezet a legtöbb állatfaj számára is élhetetlenné vált, így azok kihaltak. Más elméletek is vannak, ezek taglalásával azonban itt nem kívánunk foglalkozni.

Nemrégiben David Bottjer professzor és munkatársai a Dél-Karolinai Egyetem Földtudományi Tanszékén váratlan magyarázatot találtak a tömeges kihalásra. 250 millió évvel ezelőtt megbetegedett a Föld - állítják. Bolygónkon az életfeltételek rohamos romlásnak indultak már a kihalások megkezdődése előtt. A Föld felmelegedése lelassította az áramlásokat az óceánokban, ami megnehezítette a tengeri élőlények által elhasznált oxigén visszapótlását a tengerek vizébe. Ennek eredményeképpen az óceánokban élő mikrobák erősen mérgező hidrogén-szulfiddal telítődtek. A Föld megmérgeződött, megbetegedett, így nem tudta meg- és eltartani az általa hordozott élőlényeket.

Tiszteletre méltó, hogy egy hivatásos szakmabeli ezt így ki meri mondani - ma ehhez sajnos már bátorság kell.
Bolygónk 250 millió évvel ezelőtti és mai állapota között riasztó párhuzamokat fedezhetünk föl. A Föld melegszik, a nagy tengeráramlatok lassulnak. Kanadai kutatók egyre riadtabban figyelik a jég fogyását az ország sarkkörön túli részén. "Egyre riasztóbb a helyzet. A tudósok még tíz évvel ezelőtt is úgy vélték, hogy ha lesz is globális felmelegedés, az fokozatosan megy majd végbe, a jégtáblák lassanként olvadnak el. Most azonban azt látjuk, hogy a felmelegedés nagyon is zajlik, és órák alatt sziget nagyságú jégtömbök törnek le az összefüggő jégtakaróról." - mondja Luke Copland, az Ottawai Egyetem sarkvidéki jégtakaró változásait megfigyelő laboratóriumának vezetője.

A Bottjer professzor által felismert önmérgeződési folyamat évmilliókig tartott, igaz természetes úton ment végbe. Ma viszont az ember nevű lény aktívan dolgozik azon, hogy a mérgezés mihamarabb halálos mértékű legyen, "rásegít" erre a természetes folyamatra. Személyesen adagol nagy mennyiségű mérget a vizekbe, de a levegőbe és a földbe is. A Föld megbetegítése így évtizedek alatt elérhető. Nem kell túl nagy éleslátás ahhoz, hogy a gyenge alkalmazkodóképességű mai "civilizált" ember az elsők között lesz a kihaló fajok sorában, ha sikerül komolyan megbetegítenie Földanyát.

Talán még nem késő. Ki-ki gondolja meg, hogy mivel mérgezi, közvetve vagy közvetlenül a Földet. Gondoljon a nejlonzacskóira, a műanyag palackjaira, a kocsijából kipufogó mérgező gázokra, a fölöslegesen égő lámpákra és az elpazarolt energia egyéb formáira, az elpocsékolt rengeteg tiszta vízre és a rengeteg egyébre. Ha a Földet óvjuk, magunkat védjük. Mindenkinek személyes felelőssége van. Ha nem változtatunk a gondolkodásmódunkon (Változtassatok a gondolkodásmódotokon!, János evangéliuma 1, 15), akkor kihalunk. Sokkal hamarabb, mint azt legtöbben vélnék! 
Dobogó Mitikus Magyar Történelem | Minden jog fenntartva! | dobogommt@dobogommt.hu